Η πιο κοινές

Συχνές Ερωτήσεις

Επιλέξτε μία από τις ερωτήσεις παρακάτω για να βρείτε την απάντησή σας

Ισχύει. Με την οδηγία ΕU No. 461/2010 της ευρωπαϊκής ένωσης  καθορίζεται ότι δεν επιτρέπεται στους κατασκευαστές οχημάτων να επιβάλουν στους καταναλωτές τη συντήρηση ενός οχήματος αποκλειστικά στο εξουσιοδοτημένο τους δίκτυο, προκειμένου να ισχύει η εγγύηση που παρέχουν, ή να εξαρτούν τις εγγυήσεις από την επισκευή και από τη χρήση των δικών τους επώνυμων ανταλλακτικών.
Σύμφωνα με το νέο σύνολο κανόνων, οι καταναλωτές έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε συνεργείο επισκευής για εργασίες εκτός εγγύησης, τόσο κατά τη διάρκεια της περιόδου εγγύησης (2 χρόνια στα περισσότερα κράτη μέλη της ΕΕ) όσο και οποιασδήποτε περιόδου εκτεταμένης εγγύησης.

Η αλλαγή των λαδιών κινητήρα γίνεται ανάλογα με τη χρήση και τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματός σας. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα ενημερώνουν μέσω του πίνακα ελέγχου λειτουργιών για την ανάγκη αλλαγής. Βασισμένοι στην μακρόχρονη εμπειρία μας στις τοπικές συνθήκες οδήγησης, εμείς στο MotorWerks,προτείνουμε η αλλαγή λαδιού κινητήρα και φίλτρου να γίνεται κάθε 10.000 χλμ το μέγιστο.

Η τακτική συντήρηση περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών και φίλτρων, έλεγχο και συμπλήρωση υγρών, έλεγχο φρένων και ελαστικών, καθώς και διαγνωστικό έλεγχο για τυχόν προβλήματα. Προκειμένου να διασφαλίσουμε την αξιοπιστία του αυτοκινήτου σας, ακολουθούμε πάντα πιστά τις οδηγίες συντήρησης του εκάστοτε κατασκευαστή.

Κάποια σημάδια ότι τα φρένα σας χρειάζονται αλλαγή είναι: θόρυβος ή/και δόνηση στο τιμόνι κατά το φρενάρισμα, μεγαλύτερη απόσταση φρεναρίσματος, υποχώρηση ή σπογγώδης αίσθηση του πεντάλ φρένου ή/και προειδοποιητική λυχνία στον πίνακα ενδείξεων.

Η ευθυγράμμιση τροχών διασφαλίζει ότι οι τροχοί του αυτοκινήτου σας είναι παράλληλοι και ευθυγραμμισμένοι με το έδαφος. Βελτιώνει την οδική συμπεριφορά, αυξάνει τη διάρκεια ζωής των ελαστικών και μειώνει τη φθορά τους. Είναι πολύ σημαντική για τη σταθερότητα του οχήματος στο οδόστρωμα και την ασφάλειά σας.

Τα ελαστικά πρέπει να αλλάζονται κάθε 40.000 έως 60.000 χιλιόμετρα ή όταν το βάθος πέλματος είναι κάτω από 1.6 χιλιοστά. Επίσης, σημαντικό είναι να ελέγχετε τα ελαστικά σας για φθορές και σκισίματα που μπορεί να απαιτούν αντικατάσταση νωρίτερα. Στο συνεργείο μας ελέγχουμε τα ελαστικά σας και σας προτείνουμε την αντικατάστασή τους ανάλογα με τη φθορά που έχουν υποστεί, την απόσταση που έχουν διανύσει, τις κλιματικές συνθήκες στις περιοχές που κινείται το όχημά σας, τον τύπο του αυτοκινήτου σας, τον τρόπο οδήγησής σας και την οικονομική σας δυνατότητα.

Ο διαγνωστικός έλεγχος πραγματοποιείται με εξειδικευμένο ψηφιακό διαγνωστικό μηχάνημα για να εντοπίσει πιθανές δυσλειτουργίες στο αυτοκίνητο. Συνιστάται όταν ανάβει η ένδειξη/λαμπάκι του κινητήρα στο ταμπλό ή όταν το αυτοκίνητο παρουσιάζει ασυνήθιστη συμπεριφορά.

Το κόστος της βασικής συντήρησης ποικίλει ανάλογα με το μοντέλο του αυτοκινήτου και τις ειδικές ανάγκες του.

Αρχικά ελέγξτε το προφανές….έχετε βενζίνη? Εάν αποκλείσετε αυτήν την περίπτωση, ελέγξτε την μπαταρία για να βεβαιωθείτε ότι δεν είναι εξαντλημένη. Αν το πρόβλημα επιμένει και στην περίπτωση που δεν έχετε οδική βοήθεια, καλέστε μας για να σας βοηθήσουμε ή να προγραμματίσουμε ρυμούλκηση του οχήματός σας στο συνεργείο μας.

Ναι, προσφέρουμε εγγύηση τόσο για τις εργασίες μας όσο και για τα ανταλλακτικά που χρησιμοποιούμε. Η διάρκεια και οι όροι της εγγύησης ποικίλουν ανάλογα με το είδος της εργασίας και τα ανταλλακτικά.

Συνιστάται να κλείσετε ραντεβού για να εξασφαλίσετε ότι θα εξυπηρετηθείτε άμεσα και αποτελεσματικά. Ωστόσο, δεχόμαστε και πελάτες χωρίς ραντεβού ανάλογα με τη διαθεσιμότητα.

Μπορείτε να κλείσετε ραντεβού τηλεφωνικά στο +30 210 933 9444 ή με email στην ηλεκτρονική διεύθυνση motorwerksvari@gmail.com προκειμένου να προγραμματίσουμε το ραντεβού σας σε χρόνο που να σας βολεύει.

Η αλλαγή των λαδιών κινητήρα γίνεται ανάλογα με τη χρήση και τις οδηγίες του κατασκευαστή του οχήματός σας. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα ενημερώνουν μέσω του πίνακα ελέγχου λειτουργιών για την ανάγκη αλλαγής. Βασισμένοι στην μακρόχρονη εμπειρία μας στις τοπικές συνθήκες οδήγησης, εμείς στο MotorWerks,προτείνουμε η αλλαγή λαδιού κινητήρα και φίλτρου να γίνεται κάθε 10.000 χλμ το μέγιστο.

Μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω της ιστοσελίδας μας.

Η διάρκεια εξαρτάται από τον τύπο και την έκταση της επισκευής. Θα σας παρέχουμε εκτίμηση του χρόνου πριν από την έναρξη των εργασιών.

Ναι, προσφέρουμε εγγύηση για τις επισκευές μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την εγγύηση.

Συνήθως συνιστούμε αλλαγή λαδιών κάθε 5,000 - 7,500 χιλιόμετρα ή κάθε 6 μήνες, ανάλογα με τη χρήση και τις συνθήκες οδήγησης.

Οι τιμές καθορίζονται με βάση τη φύση της επισκευής και τα υλικά που απαιτούνται. Προσφέρουμε διαφανή ανάλυση των κοστών πριν από την έναρξη των εργασιών.

Δέχομαστε μετρητά, κάρτες ή μεταφορικές επιταγές για την εξόφληση των υπηρεσιών μας.

Οι τιμές μας συμπεριλαμβάνουν συνήθως την εργασία και τα βασικά υλικά. Εάν απαιτούνται επιπλέον ανταλλακτικά, θα σας ενημερώσουμε για το κόστος πριν από την έναρξη των εργασιών.

Η εκτίμηση της επισκευής είναι συνήθως δωρεάν. Θα εξηγήσουμε το εύρος των αναγκαίων εργασιών και θα σας παρέχουμε ένα αναλυτικό κόστος πριν από την έναρξη της επισκευής.

Η συντήρηση πρέπει να γίνεται τακτικά σύμφωνα με το εγχειρίδιο του αυτοκινήτου και τις συνθήκες οδήγησης. Συνήθως περιλαμβάνει αλλαγή λαδιών, φίλτρων, έλεγχο των φρένων κλπ.

Βασικές εργασίες συντήρησης περιλαμβάνουν αλλαγή λαδιών, αλλαγή φίλτρων αέρα και καυσίμου, έλεγχο του συστήματος ψύξης και έλεγχο της μπαταρίας.

Συνιστάται να ακολουθείτε το πρόγραμμα συντήρησης του κατασκευαστή, να οδηγείτε με φροντίδα και να πραγματοποιείτε τις προληπτικές επισκέψεις στο εργαστήριο.

Συμπτώματα που υποδηλώνουν ότι χρειάζεται συντήρηση είναι αλλαγή στην απόδοση του κινητήρα, θορυβώδη λειτουργία, αλλαγές στην κατανάλωση καυσίμου κλπ.

Οι τιμές μπορούν να ποικίλουν ανάλογα με το είδος του αυτοκινήτου και την έκταση της συντήρησης. Παρέχουμε λεπτομερή εκτίμηση κοστών πριν από την έναρξη της εργασίας.

Προσφέρουμε επισκευές σε φρένα, συστήματα ψύξης, κιβώτια ταχυτήτων, κλιματισμό και άλλα.

Η διάρκεια εξαρτάται από τη φύση της επισκευής. Θα σας παρέχουμε εκτίμηση χρόνου πριν από την έναρξη των εργασιών.

Ναι, παρέχουμε εγγύηση για τις επισκευές μας. Επικοινωνήστε μαζί μας για τις λεπτομέρειες της εγγύησης.

Μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω της ιστοσελίδας μας.

Μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού επικοινωνώντας μαζί μας τηλεφωνικά ή μέσω της ιστοσελίδας μας.

Συνιστούμε να κλείνετε το ραντεβού σας μερικές μέρες πριν για καλύτερη εξυπηρέτηση, αλλά μπορούμε να φροντίσουμε και άμεσα ραντεβού αν υπάρχει διαθεσιμότητα.

Οι ώρες λειτουργίας μας είναι από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8 π.μ. έως τις 6 μ.μ. και το Σάββατο από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.

Φέρτε το δίπλωμα οδήγησης σας και οποιαδήποτε άλλη τεκμηρίωση σχετική με το αυτοκίνητό σας που είναι απαραίτητη για την επισκευή ή τη συντήρηση.

Αν χρειαστεί να ακυρώσετε το ραντεβού σας, παρακαλούμε ενημερώστε μας τουλάχιστον 24 ώρες πριν για να διατηρήσετε την καλύτερη εξυπηρέτηση σε άλλους πελάτες.